Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


vrijdag 21 oktober 2011

Oranje BovenVanaf 8 oktober is er op  Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘ORANJE BOVEN!’, met souvenirs die herinneren aan gebeurtenissen rond het Huis van Oranje. Een van de opmerkelijke souvenirs in deze tentoonstelling is een 18 meter lange merklap die geborduurd werd ter ere van de 80-ste verjaardag van koningin Juliana in 1989.

In 1988 werd door het damesblad Libelle  een oproep gedaan  aan lezereressen om een merklapje voor de jarige koningin Juliana te borduren. Van maar liefst 206 ingezonden merklapjes werd de langste merklap ter wereld gemaakt. Heb jij destijds meegeborduurd, of ken je iemand die dat heeft gedaan? Paleis  Het Loo wil graag de persoonlijke herinneringen van de lezeressen aan het cadeau optekenen.


De huidige tentoonstelling is een uitstalling van allerlei materialen en souvenirs die zijn uitgegeven rond gedenkwaardigheden in het Huis van Oranje. De 18 meter lange merklap is een pronkstuk. De meest unieke verhalen maken kans op een VIP-bezoek aan de tentoonstelling! Klik hier voor meer informatie over de expositie.

Tenminste 206 vrouwen hebben aan dit pronkstuk meegewerkt. Dus ben of ken jij iemand? Meld je bij Paleis Het Loo (info@paleishetloo.nl),

Geen opmerkingen: