Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


woensdag 26 oktober 2011

Kijk eens.....

Vandaag moest ik naar Enschede en ben ook even bij Lohuis-Tijhuis in Oldenzaal langs gewipt. Dat doe ik meestal als ik die richting uit moet. Een paar weken geleden had ik van Mathilde een mailtje gekregen dat ze "wat" stof klaar had liggen voor de stichting Jopie's Dromenquilt. Dat "wat" stofbleek een hele berg te zijn.
Super...... Kunnen er weer heel veel dromenquilts worden gemaakt.
Natuurlijk kan ik het dan niet laten om te snuffelen tussen al de geweldige boeken en patronen die ze er (ook) hebben. En ik ben gezwicht voor het patroon sunshineFrolics...... Mmmmm zo mooi.....
 

4 opmerkingen:

Floor zei

Lieve kleurtjes die quilt die je gaat maken.
Wordt weer een leuk werkje!
Groetjes,
Floor

Rian, zei

Zeker mooi, zulke prachtige pasteltinten... En wat een voorraad stoffen voor Jopies... Daar kunnen weer heel wat quilts van gefabriekt worden.
Groetjes,

Miny zei

Wat een leuk gebaar, daar kun je weer even mee verder. Succes met je nieuwe patroon lijkt me ook leuk om te doen.

Groeten Miny

Chris zei

Wat een geweldige stapel zeg, super.
Dat patroon doet me een beetje denken aan mijn Missie Jones. Is het ook van Anni Downs?