Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


maandag 3 oktober 2011

Mijn geweldige kleinzoon

Een poosje geleden was ik bij mijn kleinkinderen. Toen kleinzoon uit school kwam had hij iets voor mij.
"Oma", zei hij… , " dit is voor jou…."! En hij gaf me een boekje. "Ik heb het op de rommelmarkt gekocht en het was niet duur hoor maar toen ik het zag moest ik aan jou denken. Er staan hele mooie quilts in om te maken",.
 En dit was het boekje.Een heel leuk boekje over Cuna handwerk met heel veel informatie over hoe je die techniek toepast en mooie patronen van quilts met Cuna-werk.
P7072870
Wat een schat he. En dat heb ik hem ook verteld. Dat het niet uitmaakt of iets veel of weinig heeft gekost maar dat hij aan oma had gedacht toen hij het boekje zag dat was het mooiste cadeau.

Geen opmerkingen: