Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zondag 16 oktober 2011

Site van de week....

Er zijn zoveel leuke, interessante en boeiende sites over quilten en alles wat dat mee te maken heeft dat het me wel leuk lijkt om elke week aan een site aandacht te besteden. Het kunnen blogs zijn, winkels, webwinkels, patronensites. Ik weet niet wat ik allemaal zal tegenkomen maar dat zien we vanzelf wel.

volledige quilt
Deze week wil ik beginnen met de site van Arnoud Cosman.
Arnoud maakt schitterende quilts maar zijn site biedt nog zoveel meer interessants.
Zo heeft hij alle quiltwinkels in Eutropa verzameld in een bestand en kun je per land zoeken. Echt een aanrader om voor je op vakantie gaat daar even een bezoekje te brengen.


volledige quilt
Verder heeft Arnoud een paar programma's ontwikkeld die je mogelijk maken om vanaf een eigen foto een quilt te ontwerpen.
Het eerste is quiltassistant Op zijn site staan daar mooie voorbeelden van. De software is gratis te downloaden.

Maar dat is nog niet alles ook het programma fablib is een handig programma. FabLib is ook een gratis programmaatje waarmee je digitale staaltjes van stoffen kunt maken door ze in te scannen of ze te kopiëren van websites van stoffenfabrikanten/verkopers. De staaltjes worden automatisch geschaald en opgeslagen in een formaat dat direct te importeren is in quiltprogramma's zoals Electric Quilt 4, 5 en 6.

Voor de gebruikers van zijn programma's en natuurlijk voor iedereen die geinteressert is zijn werk heeft hij ook een forum op zijn site gezet.
Kortom de site van Arnoud Cosman is een site die je zeker bij je favorieten moet zetten.

1 opmerking:

Rian, zei

Geweldige site van Arnoud! Bedankt voor de tip/link. Er is ook heel wat te zien. Wat een kunstenaar :)
Groetjes,
Rian