Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 3 mei 2012

langzamerhand

Begin ik weer de rust te vinden om achter de naaimachine te gaan. Maanden had ik geen puf of kon ik me er niet toe zetten. Maar de afgelopen weken begon het weer langzamerhand te kriebelen. Alleen..... ik wist niet waar ik moest beginnen. Tot afgelopen donderdagavond toen Minie er was. Natuurlijk liggen al bij elke quiltster (dus ook bij mij) genoeg onafgewerkte projecten of projectjes. Bij mij is dat dus een mand vol. Stitcherie die moet worden afgemaakt. Een te dubbelen quilt, een quilt waar nog de laatste hand aan moet worden gelegd. Kortom, om werk zit ik niet verlegen. Nee.... Het ontbreekt aan puf om er mee verder te gaan.
Maar kijk eens wat er op tafel kwam (ik moest wel want ik Minie niet alleen laten zitten werken.).
En dat was het begin. Na de hexjes heb ik een quilt te voorschijn gehaald waar ik vorig jaar aan ben begonnen.
De top had ik al klaar maar de rand eromheen moest nog en dat is best veel werk.
Maar.... het begin is er.
Eerst de stroken snijden. En al snel had ik een hele rand klaar..... Nog drie te gaan.
En wie weet heb ik tegen de tijd dat ik de randen af heb zin om aan de storm at sea te beginnen......


9 opmerkingen:

Klaske zei

Succes met de andere randen, het is zonde als die mooie quilt blijft liggen!

Ria zei

Wat goed dat je, je er weer toe hebt kunnen zetten. Ach we hebben allemaal wel eens een duwtje in de rug nodig. Het is altijd weer een heerlijk gevoel als er dan ook weer iets af is. Geniet van je bezigheden
Groetjes Ria

Ineke Hulzebos zei

Goed zo Yvon, het gaat goed, neem even de tijd om de rand te maken, ziet er erg goed uit en ga dan langzaam aan weer verder met andere projecten. Je rand wordt erg mooi. Succes verder.
Groetjes, Ineke

Anoniem zei

Zeg hij word mooi Yvon, ga zo door en laat ons mee genieten.............gr.Conny.

Floor zei

Fijn dat je weer zin begint te krijgen.
Leuk die rand van die mooie zachte kleuren.
Heb je nu alweer je eigen quiltplekje?
GRoetjes,
Floor

Heleen zei

Herkenbaar. Niet te puf om te beginnen maar als je dan hebt afgesproken een avondje te quilten dan heeft dat toch weer energie en inspiratie. Miny moet maar vaak komen!

Johanna Zweden zei

Heb weer even je site bij gelezen, en weer genoten,

Helaas kan ik niet veel schrijven, maar geniet dus van het even kijken ,

Groetjes van één hand, grinnik

En bedankt voor je steun.

Alvast een fijn weekeinden Joke

Els koetsier zei

Yvon heerlijk om te zien dat je Quiltdip over is. De quilt word prachtig. En wat heb je al veel hexa's. Enig idee wat je er van gaat maken?

Chris zei

Goed dat Minie bij je kwam. Ze moet maar veel vaker komen! Wat een enige quilt Yvon. Ik vind die rand prachtig. Ja, best veel werk maar helemaal de moeite waard om die af te maken. Succes er verder mee.
P.S.
Ik heb vandaag de Wild Flower binnen gekregen!!