Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 12 april 2012

ontmoeting

Door de mogelijkheden van internet kom je als quiltster met andere quilters in contact. Via een forum of een blog. Zo is het ook bij mij begonnen. Via een forum leerde ik andere quiltsters tegen. Ik gaf me op voor een quiltdag of weekeind en dan kom je ze in levende lijve tegen. Sommige ontmoetingen voelen gelijk goed. En bij andere ontmoetingen ontbreekt de klik.

In de loop van de jaren heb ik heel leuk kontakten gekregen. Zelfs vriendschappen zijn er ontstaan. Maar ik blijf het altijd een beetje eng vinden om in te gaan op een mailtje van iemand dat ze in de buurt zijn en langs willen komen. Zo kreeg ik dinsdag van  een blogster een mailtje dat ze "in mijn buurt" kwam en of ik het leuk vond als ze langs zou komen. Spannend.... Ik ken haar alleen van haar blog. Maar niet geschoten, altijd mis. Dus we hebben een afspraak gemaakt en vanmiddag rond half twee was ze er. Ik kreeg een mooie bos gele rozen en die staan nu te pronken op tafel.

Over wie heb ik het eigenlijk ? Over HAAR. en dat is Chris.
En alhoewel ik alleen voor mijzelf  spreek, het was heel erg gezellig.  Het leuke is dat we tot ontdekking zijn gekomen dat we allebei op dezelfde school hebben gezeten. En natuurlijk kwam ook onze gemeenschappelijke hobby ter sprake. Gisteren had ik bij Lohuis-Tijhuis een nieuw boek gekocht. Een geweldig  boek met geweldig mooie patronen.   Applicatiepatronen van echte wilde en weide bloemen. Zo levensecht gemaakt. En Chris was het met me eens. We hebben dus echt zitten genieten van dit mooie boek.De middag was te snel voorbij.  Chris kreeg ook de primeur om de laatste resultaten van de verbouwing te kunnen zien die net vandaag zijn afgemaakt. De vloer in de nieuwe slaapkamer en de deuren voor de kastenwand.  Chris, leuk dat je er was en dat ik je nu in persoon heb leren kennen. Ik hoop dat je het net zo leuk hebt gevonden als ik. Zeker voor herhaling vatbaar.


7 opmerkingen:

Floor zei

Wat een prachtig boek is dat! Je kunt vast niet kiezen welke bloemen je wilt gaan maken.
Wat leuk dat Chris bij je op visite was!
Ze schrijft altijd zo gezellig, dus zal ze ook wel gezellig kletsen. Natuurlijk over quilts, patronen en lapjes.
Je huis ziet er erg mooi uit, hoewel ik meer van oud hou.
Dat uitzicht..... jeetje wat prachtig is dat!
Groetjes,
Floor

Ineke Hulzebos zei

Wat gezellig dat Chris bij je op bezoek kwam! Ik volg graag haar blog ze schrijft zo gezellig. Je boek is mooi, wat een mooie bloemen, ze lijken echt levensecht.
Je huis is erg mooi geworden, nu inrichten en dan lekker genieten!!!
Fijne avond

Bianca zei

Wat leuk zeg. Ik lees jullie beider bloggen (meerdere van jou dus ;-D) en nu kennen jullie elkaar dus in het echie.... Grappig.
Net wat Ineke zegt; ze blogt ook erg gezellig, dus kan dat nooit heel erg tegenvallen in het echt toch??
Mooi boek trouwens. Hoop dat mijn moeder hem nooit ziet; dan moet ik gelijk een hele serie maken.
Nogmaals, plezier met je kant-en-klare huis nu.
Bianca

Heleen zei

Leuk! Ik kwam Chris vorig jaar toevallig in Haarlem tegen. Was ook meteen gezellig! Prachtig boek ook! En je slaapkamer ziet er chique uit met die vloer. En gave kastenwand!

Chris zei

Ik heb een blogpauze, maar kan het niet laten even te reageren. Ik zit nu in het huis van mijn zus achter de pc. Ik heb ook genoten Yvon! Nu heb ik een plaatje van jou als ik je logjes lees. Ik vind het altijd leuk om me een beetje iets voor te kunnen stellen van iemand en haar omgeving. En dat boek!!!!! Geweldig. Geef een aai aan je heerlijke hond. Hij ligt er zo geweldig tevreden bij!
Vanmorgen om 7 uur moest mijn zwager ook naar het zh. Dochter ging mee. Bloedneus (gisteravond al) die niet te stelpen was. Ik heb hier fijn alles kunnen schoonmaken en wassen. Dus ik ben hier niet voor niets en blijf een dag langer.
Lieve groet van mij. Chris

idaviltcreatief zei

O, wat super! Chris in levende lijve ontmoeten, ik geloof direct dat dat gezellig was, op haar blog reageert ze ook altijd zo hartelijk! En regelmatig komt ze 'langs' om te reageren, is altijd leuk!

Johanna Zweden zei

ja hoorde van Chris dat ze zo een leuke ontmoeting had gehad met je,
Wat ziet je huis er schitterend uit.
En wat een goed idee wat je op mijn site schreef, nu dat moet er in de toekomst zeker in zitten.
Wat een mooi boek
Liefs Joke