Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 20 oktober 2011

Streng......

Herkennen jullie dat gevoel ?????

Ik heb een hele stapel ufo's liggen en heb mijzelf streng toegesproken dat ik die eerst grotendeels af moet maken voor ik aan een echt nieuw project mag beginnen. Maar.... er is zoveel moois wat ik nog zou willen maken dat het wel begint te kriebelen. Ik heb een map vol mooie patronen en een stapel dozen vol mooie stoffen en ik zou zo ontzettend graag met iets nieuws beginnen. Maar... IK DOE HET NIET!

Wat ik wel merk dat ik steeds meer moeite heb om een Ufo ter hand te nemen. Zou het liefst alle Ufo's (of de meesten) in een doos doen en ze ver weg bergen en aan iets nieuws  beginnen. Maar... IK DOE HET NIET!

Tot dusver heb ik me in kunnen houden om weer achter mijn naaimachine kruipen. Lekker "meters" maken... Mmmmmm zo heerlijk.

Maar ja.... dan ligt er weer een Ufo dus.... IK DOE HET NIET!

Eerst maar verder met de Vignette stitcherie en de applicatie van de cottage charm afmaken. De twee quilts die ik aan het doorquilten ben afmaken. En ondertussen, als ik er even geen zin meer in heb, de boeken en tijdschriften doorkijken waarin al dat mooie staat wat ik ooit nog wil maken.
Ik heb me in ieder geval voorgenomen de stapel Ufo's niet meer zo te laten oplopen.....

2 opmerkingen:

els koetsier zei

Yvon Hopelijk lukt het je om niet aan oets nieuws te beginnen voordat je iets af hebt gemaakt. Pas er op Dat je het niet doet ggrrrrrrrrrrrr.hahahaha

Groeten Els

Floor zei

"Je doet het niet!".
Heel spannend hoe lang je dat volhoudt, want net wat je zegt, al die verleidingen van wat je nog wil maken.
Maar, het is echt zo: het is zo leuk om weer iets af te hebben en er van te genieten!
Misschien wordt het wel steeds moeilijker om de UFO's af te maken als je er meer hebt liggen.
Net een stapel strijkgoed waar je niet doorheen komt.
Ik wacht op de foto's van al je affo's!
Groetjes,
Floor