Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


woensdag 10 september 2014

een nieuw project....

Misschien helpt het om aan een nieuw project te beginnen. Ik heb me daarom ingeschreven voor de BOM Worthing Downs van HAAR.


Afgelopen week kreeg ik het eerste pakket.Omdat het al zo'n tijd geleden is heb ik de eerste serie blokken van eien stoffen gemaakt. Ik durfde me nog niet aan de mooie stoffen die in de BOM zitten te wagen.
Daarna had ik de moed om ook het mes in de bijgeleverde stoffen te zetten en hieronder zien jullie het resultaat.
Ik ben zo blij dat ik er weer zin in heb..... Het dilemma is dat ik de eerste serie blokken ook mooi geworden vindt. Je zou eigenlijk daar ook mee door moeten gaan.....
Mmmmmmmm nog maar even een nachtje over slapen... Heb een maand de tijd om daar een beslissing over te nemen......

wordt vervolgd...


4 opmerkingen:

Ineke zei

Het is een prachtig project! En je eerste blokken zien er geweldig uit!

Liefs, Ineke

Floor zei

Mooie blokjes geworden, ook die blauwe. Maar om nu twee quilts van hetzelfde patroon te gaan maken......

Brigitta zei

He leuk ik heb me ook opgegeven voor deze bom en inmiddels het eerste pakket ontvangen. Ziet er super verzorgd uit, ben nog niet begonnen. Ik ga volgende week beginnen. Wil eerst applicatiegaren kopen. Je blauwe blokken zijn ook prachtig. Heel veel succes en ik blijf je volgen hoor. Groetjes, Brigitta

Johanna Faber zei

Schitterende project
Groetjes uit Zweden en een fijn weekeinden