Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


dinsdag 1 november 2011

Brei tip!

Op dit moment is breien  en haken erg "in""
er wordt (ook door quiltsters) heel wat afgebreid en gehaakt. De mooiste dingen zie je voorbij komen. En ook ik kon er niet aan ontkomen. Ik ben met een vest bezig. Maar daarover gaat dit berichtje niet.
Twee breiende mannen hebben de gebreide kerstbal geintroduceerd.
En dat schijnt nu ook een rage te worden.

In november wordt er een  "kerstballen breien"" workshop gehouden bij astrid's dutchobsessions in Zwolle.
Eigenlijk lijkt het me best leuk om daar eens een kijkje te nemen. Ik heb al een paar keer wol besteld bij Astrid's. Ze heeft echt schitterende wol.
Je kunt bij haar ook een "starters-kit kerstballen breien" bestellen.
En op DEZE SITE kun je meer informatie vinden over het boek van Arne & Carlos.

1 opmerking:

Floor zei

Zien er heel leuk uit die gebreide ballen, maar wel veel werk als je je boom er vol mee wilt hangen.
Dus daar ga ik niet aan beginnen, misschien volgend jaar gewoon te koop bij het tuincentrum?
Groetjes,
Floor