Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


woensdag 16 november 2011

Een week zonder laptop....

Wow dat is even wennen. Maar ik heb wel gemerkt dat ik dan wel wat meer tijd over houd. Zo heb ik de afgelopen week de borders voor de cottage charm helemaal geappliceerd (foto komt nog, batterijen leeg).
En lekker weer door de boeken bladeren die ik heb. En toen kwam ik tot ontdekking dat ik een boek dubbel heb. Japanese quilt blocks.

Dus dat wil ik te koop aan bieden.
7,50  + verzendkosten en het is van jou. Het is een geweldig mooi boek waarin heel veel patronen staan van Japanse blokken, sashiko en voorbeelden van hoe je de blokken in een quilt kunt verwerken....

Dan morgen. Morgen gaan Minie en ik een dagje op stap. Eerst naar Anne die voor ons een paar quilts op  haar longarm gaat doorquilten. Anne heeft ons ook voor de lunch uitgenodigd en daar zeg je natuurlijk volmondig JA op. En of we verder nog iets doen? Anne woont in Zutphen en als er nog tijd over is nog even naar de quiltwinkel van Petra Prins....... Lekker even een dagje er tussenuit met alle drukte van de verbouwing.
winkelschaduw.gif

1 opmerking:

Chris zei

Nou ..... ik voel best wat voor dat boek. Ik kan er altijd wel wat van leren. Kijk eerst maar even of je nog meer belangstelling krijgt.
Hele fijne dag morgen en groetjes van mij.