Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zondag 27 november 2011

he, he, eindelijk.....

Jullie zullen wel gedacht hebben: waar is ze nou. Maar.... mijn laptop is tot  2 keer toe kapot geweest. Dus een paar weken zonder. En dat is wel even wenne. Ik heb nog wel de beschikking over een oude computer van bijna 12 jaar, maar daar kan ik alleen mijn mail op lezen en geen blogs En dus ook geen berichtjes plaatsen. Maar.... ik ben er dus weer. Die weken afkicken betekende wel veel meer tijd om met mijn hobby bezig te zijn. Ik heb me nu dan ook voorgenomen de laptop alleen van stal te halen als ik hem echt nodig heb. Verder is hij verbannen naar het kantoor.
Dus, zoals ik al vertelde heb ik tussen alle verbouw perikelen door, besst veel tijd kunnen besteden aan quilten. Ik heb een heel oude ufo van stal gehaald. Een quilt uit het eerste jaar dat ik bezig was gegaan met quilten. Elze, die mij de beginselen heeft bijgebracht van het quilten, vroeg of ik zin had een cursus "Japanse quilt" te gaan doen. Ik wist echt niet wat te me te wachten stond. Kon amper een paar blokjes aan elkaar naaien. Maar..... ach, ik had nog zoveel te leren. Nou en dat heb ik geweten. Pfffffff. Het viel niet mee. En toen uiteindelijk de top in elkaar zat heb ik hem in een la gestopt om er afgelopen week, na ruim 5 jaar, weer uit te halen. En hij stond me niet aan. Natuurlijk zag ik alle fouten die ik destijds als beginnend quiltsters maar heb kunnen maken.
Ik heb er e.e.a. aan veranderd. 

Hier en daar een blok uitgehaald en vervangen door een nieuwe applicatie. 
Maar ik wil hem wel afmaken want ik ben trots op de 3-d kimono's die er in zitten. Dus bij deze, de enigszins aangepaste Japanse quilt-top. Voor de rand moet ik nog op zoek naar een leuke bijpassende stof. 

2 opmerkingen:

Chris zei

Toch heel goed dat je hem weer tevoorschijn gehaald hebt en afmaakt. Zo'n eerste quilt heeft een bepaalde betekenis en herinnering voor je.

Floor zei

Leuk hoor om toch je oude eerste quiltje af te maken.
Die kraanvogelstof heb ik laatst nog gekregen van Inge voor mijn Japanse quilt.
Dat is dus al een oud stofje.
Groetjes,
Floor