Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zaterdag 5 november 2011

site van de week

Wie van stitcherie houdt weet dat het niet gemakkelijk is om zelf tekst te schrijven op je patroon. Zeker niet als je zelf niet een super mooi handschrift hebt.

Soms zie ik een leuke tekening en heb ik best een leuke tekst daarvoor in mijn hoofd maar....
hoe krijg ik mooie (en vooral gelijkmatige) letters...
Deze SITE kan je daarbij helpen. Je kunt er kiezen uit een aantal lettertypes en door je eigen tekst te typen en op te slaan of af te drukken kun je een mooi geschreven tekst in je stitcherie verwerken.
Hier een klein voorbeeld van hoe het eruit ziet.

Je kunt de tekst gelijk uitprinten maar als je in het printmenu te kiezen voor: afdrukken naar bestand of afdrukken naar pdf, dan kun je de tekst ook opslaan en later uitprinten.

Nog even een tip. Rechtsboven i n de pagina zie je een paar symbolen en daar kun je de stof en afmetingen van je tekst kiezen.

5 opmerkingen:

Chris zei

Grappig Yvon. Je moet er maar opkomen.

Miny zei

Wat een leuke site, ik deed het altijd in word
maar deze geeft de afmeting mooi door, bedankt!

Groeten Miny

Ria zei

Bedankt Yvon, Hier heb ik zeker wat aan. Ben nu met een geboorte tegel bezig waar de naam nog in moet als de baby geboren is. Ik zal hier zeker veel gemak van hebben.
Fijne zondag
Ria

hilde zei

deze ga ik zeker opslaan bedankt

Hennie zei

Oòòh dat is handig ik ga direct even kijken ! ! !
Bedankt voor de tip.

Fijne zondag Hennie.