Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


dinsdag 3 april 2012

Mijn katten zijn verhuisd....Dit is mijn kattenquilt. Met heel veel plezier heb ik er aan gewerkt. En  toen was hij af. En lag hij in de kast. Eienlijk jammer. Vorig jaar waren we met 9 quilsters in Denemarken en toen maakte Tandy (één van de deelneemsters) de opmerking dat ze hem zo mooi vond. En ik heb toen besloten om de kattenquilt (genaamd Kattekwaad) weg te geven voor Tandy haar goede doel.
Nu moet je weten dat Tandy heel erg druk is voor het goede doel. Ze organiseert jaarlijks "open Deur-dagen". Het hele jaar door is zij met een groep vrijwilligsters druk in het LAPJESHUIS . (KLIK) Ze maken er troostdekentjes, little quilts of love en andere quilts. Tijdens de "open-deur-dagen"wordt er van alles verkocht voor het goede doel. Mooie, exclusieve dingen . Ook worden er quilts verkocht en is er jaarlijks een verloting. Dus je ziet al zijn mijn katten verhuisd. Ik ben er niet bang voor dat ze niet weer een ander goed tehuis krijgen. Het afgelopen quiltweekeind is de quilt met Tandy mee teruggereisd naar Belgie. Ik hoop dat hij veel opbrengt voor het goede doel. Ach.... en ik heb altijd de foto's nog......
5 opmerkingen:

Miny zei

Wat een leuke quilt, hartstikke leuk die kattebelletjes. Dat zal vast een geliefd quiltje worden.

Groeten Miny

Ineke Hulzebos zei

Deze is echt heel mooi Yvon...en een heel goed doel...

Heleen zei

Heel lief van je! En zeker zal het goed terecht komen!

Wilma zei

Wat een mooie quilt en leuke kattepatroontjes. Daar zal iemand heel blij mee zijn. Zo'n soort quilt wil ik ook maken maar dan met afbeeldingen van het hondenras New Foundlander. Wij hebben een mooie grote bruine met de naam Charlie. Weet jij misschien of er ook patroontjes zijn van New Foundlander.

Chris zei

Wat zal iemand blij worden met dit quiltje! Hij is zó leuk, daar kan je steeds weer met plezier naar kijken.