Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


maandag 20 oktober 2014

Worthing Downs, maand 2

In september had ik al een stukje geschreven over de Worthing Downs , de bom waar ik me voor heb opgegeven.
En de eerste 8 blokken die ik in de bijgeleverde stofjes en in mijn eigen blauwe scrabs had gemaakt.

Ik wist toen niet welke  ik het mooiste vond en het was moeilijk kiezen. Ook nu heb ik nog niet kunnen kiezen en je raad het al.... ik heb de blokken van oktober ook weer in het blauw gemaakt.

Hier eerst de blokken, gemaakt van de bij de bom geleverde stoffen en hieronder de blauwe versie.....


En zoalng ik het leuk blijf vinden en de tijd er voor heb ga ik gewoon in twee kleuren door.

wordt vervolgd
3 opmerkingen:

Noa Tonnis zei

mooie blokken vooral de blauwe,waar heb je die blauwe stof weg met die grote bloemen

yvon zei

Ik heb die stof in denemarken gekocht, samen met nog een paar andere uit de zelfde serie. Zal de serienaam opzoeken. Misschien ook in ned. Te kopen

Brigitta zei

Wat zijn het mooie blokken en stofjes hè! Ik geniet er ook steeds weer van. Heb bijna de blokken van de eerste maand klaar. Vind je blauwe blokken ook erg mooi. Hoe maak jij de applicaties?