Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


woensdag 25 januari 2012

breihulpje

Vroeger rolde mijn bol wol altijd over de vloer. Tot ik twee jaar geleden in Denemarken een geweldig brei-hulpje heb gekocht.
Niks geen gerol meer over de grond. Terwijl je zit te breien rolt de draait automatisch af. Helaas hadden ze er nog maar 1. Het is zo'n mooi stukje werk. Mooi glad gepolijst. Ik ben al een hele tijd op zoek naar iemand die er nog een paar voor mij wil maken. Maar het probleem zit hem in het bovenste stuk. Zucht....... zal dus nog een keer terug moeten naar Denemarken... (niet dat ik dat erg vind hoor... Graag zelfs maar het zal nog wel even duren voor ik daar weer een keer naar toe zal gaan...

 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is idd een handig hulpje, ik ben in onderhandeling met iemand die misschien zoiets kan maken.
Nogmaals bedankt voor het filmpje en foto's

Heleen zei

Yvon wat een geweldig ding! MJ had me er al op geattendeerd. Wat leuk dat je er een flimpje van hebt gemaakt!We wachten maar af of MJ ze in produktie krijgt en anders maar eens naar Denemarken.

Jitske Quiltpoes zei

Hallo Yvonne
wat lijkt mij dat een handig hulpje ik zou er ook best 1 willen hebben, dus als je een adres weet houdt ik mij aanbevolen.
trouwens waar haal jij het gatenkaas patroon vandaan. ik ben nu ook aan het breien maar dat word een lange lap. maar zo`n sjaal is ook leuk
groetjes Jitske