Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 17 maart 2011

Underground railroad quilt

Al een hele tijd lag de top van de underground railroad quilt te wachten om af te worden gemaakt. Omdat met de hand quilten niet echt zal gaan lukken (slechte handjes) heb ik besloten hem aan Anne mee te geven.  Op haar site heb ik een patroon uitgezocht wat mij aansprak en begin deze week kreeg ik de quilt terug. Ik heb de bies er om gezet en het label er op genaaid en nu is mijn underground eindelijk af.
Underground
Anne heeft weer super mooi quiltwerk geleverd. Ik ben zo blij dat hij nu eindelijk af is.
Undergrund
Eigenlijk ben ik geen "sampler" type maar het verhaal bij deze quilt heeft mij vanaf het begin aangesproken. Elk blok heeft een betekenis en de hele quilt vertelt het verhaal van de lange reis die slaven uit het Zuiden van Amerika moesten afleggen op hun vlucht naar het vrije Noorden van Amerika of Canada.
Ik heb een label gemaakt waarop het hele verhaal staat met daarbij mijn eigen blokken.  Tijdens de vlucht van slaven speelden bepaalde quiltblokken een grote rol. Het symbool van de underground railroad is de jacobsladder.
Om een voorbeeld te noemen het blok the monkey wrench. Dat blok stelt een werktuig van de smid voor. Op elke plantage was wel een smid en daar kon eigenlijk iedere slaaf gemakkelijk mee in kontakt komen omdat er veel te repareren viel. Het blok de monkey wrench gaf de aanwijzing dat de smid belangrijk nieuws had.
En zo gaven ook op hun vlucht quilts gemaakt van bepaalde blokken een boodschap  door.
Label underground
Het boek is echt een aanrader als je meer wilt lezen over de betekenis van deze quilt. Alle blokken staan er in en ook een super uitleg over hoe die te maken. Dus ook als je pas begint een echte aanrader.

4 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat is hij mooi geworden,en wat een leuk label heb je erop.
>En al je anderen quilts schitterend
Groetjes Joke

Ria zei

Hij is supper mooi gequilt. wat fijn dat er mensen zijn die voor je klaar staan als je het zelf niet meer kan.
Groetjes Ria

Anoniem zei

My partner and I stumbled over here from a different website and thought I might as
well check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to looking over your web page repeatedly.
my page :: iraqi dinar

Anoniem zei

you are in point of fact a good webmaster. The site loading pace is amazing.
It kind of feels that you are doing any unique trick.
Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a fantastic process on this
topic!

Here is my web page; free lexington steele porn