Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zaterdag 28 januari 2012

Het wil niet echt lukken

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen ben ik bezig met de laatste loodjes van de Love Faitha and Hope.
Gingen de eerste 6 blokken probleemloos. Met de laatste drie ben ik aardig aan het stuntelen.
Blok 7 ging nog wel
Dat is nu af. Toen was blok 8 aan de beurt. Het maken van het blok zelf lukte aardig maar toen bleek dat ik niet genoeg tussenvulling had voor de laatste twee blokken. 
Dan eerst maar het laatste blok maken.... Maar dat wilde maar niet lukken. Eerst het blok in elkaar gezet. Oeps... iets niet goed gedaan. Het blok bleek niet 18 x 18 inch te zijn maar 18 x 16 inch.... Een van de rijen stof te smal gesneden. Uithalen dus. Nieuwe rand gesneden en er weer tussen genaaid.
Oeps.. toen bleek de eerste rand van het pannel achterstevoren er aan te zijn genaaid. Uithalen maar weer en nu er goed aan zetten. Het was tijd voor de applicaties. Alles keurig getekend op vlisfix, daarna op de stof gesttreken.
Oeps..... een paar patroondeeltjes op de verkeerde stof. Toen heb ik alles aan de kant gegooid.
Grrr ik ga donderdavond wel verder als Miny komt.
Donderdag avond dus opnieuw de patroondeeltjes op vlisofix overtrekken, op de stof strijken, uit de stof knippen en dan op het pannel strijken.
Oeps..... twee bloemetjes met de verkeerde kant op de stof gelegd en die plakten toen aan het strijkijzer vast. En nu...... nu doe ik niets meer tot ik weer een beetje rust in mijn hoofd. heb. 

7 opmerkingen:

creanita zei

ik zou zeggen ....rustig ademhalen en morgen weer opnieuw beginnen......
fijn weekend

Klaske zei

Het is inderdaad soms beter om maar evente stoppenen later er weer verder mee gaan..
Er gaat een dag komen dat het gaat lukken hoor! Fijn weekend

Rian, zei

Zo herkenbaar! Gewoon even iets anders gaan doen, Yvon, en de boel later weer oppakken. Je hebt gewoon je dag niet, en een vol hoofd werkt ook niet...
Groetjes en een rustig weekend.

Johanna Zweden zei

Sterkte met het afmaken, even weg leggen, anders blijft het verkeerd gaan
Ze zijn schitterend
fijne zondag

Anoniem zei

Even aan de kant leggen en dan weer met frisse moed eraan beginnen. Ik heb ook met een blok geworsteld. Maar als ze klaar zijn heb je wel wat moois

els koetsier zei

Gatsie zeg ben je lekker bezig en dan gebeurt er dit.
Hopelijk lukt het samen met Miny wel.

Yvonne aka sommeke zei

Is het ondertussen toch goed gelukt met het blok?