Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


vrijdag 30 maart 2012

pronken met andermans veren....

Dat er momenteel niet al te veel (of zeg maar weinig) uit mijn handen komt wil niet zeggen dat ik helemaal niets doe. Zo is het iedere donderdavond (ondanks de verbouwing) hier "mini-bee". Dat wil zeggen een kleine bee met mijn vriendin Minie.... hihihi dus dubbel mini-bee!
En de handjes van Minie staan echt geen moment stil. Dus is het tijd om haar een keer in het zonnetje te zetten.
Het afgelopen jaar kwamen de onderstaande quilts van haar hand. Het doorquilten is gedaan door Anne. En ook dit keer heeft ze weer schitterend werd geleverd.
De eerste quilt is de vingerhoedjesquilt met 3600 vingerhoedjes! Met de hand gemaakt.Op de achterkant is heel mooi het quiltwerk te zien.
 En dan is er de mandjesquilt (mijn favoriet).

En ook die is schitterend gequillt  door Anne.

Gisteravond hebben we de quilts bijgesneden. En nu kunnen de biezen er aan worden gezet.
 En weer zijn er twee beauty's van Mini af.
Zal ik nog een paar mooie qujilts van haar laten zien? Vooruit hier nog een paar.
Rozenquiltje

 SBS
Puzzel
De Life is beautiful


Bunny Hil6 opmerkingen:

Noa zei

Allemaal mooie quilts zie ik voor bij gaan

Miny zei

Wat een prachtige quilts, mijn favoriet is de Bunny Hill!

Groeten Miny

Chris zei

Nou joh, wat een pracht allemaal. Fijn hoor dat je ze laat zien, ik heb er van genoten. Wat een productie!!!

Ineke Hulzebos zei

Allemaal geweldig mooi!!!!
Fijn weekend, groetjes
Ineke

Wilma zei

Wat een mooie quilts van Minie. Bunny Hil vind ik de mooiste. De gekozen stofjes met de cirkels vind ik ook mooi en daar komt het quiltpatroon ook heel mooi op uit. Erg leuk allemaal. Groetjes en nog een fijn weekend. Wilma

Hennie zei

Wat een prachtige quilts heeft Mnie gemaakt ! ! !

Fijn weekend Hennie.