Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 16 december 2010

Mijn eerste quiltDit is mijn allereerste quilt. Niet geplaagd door enige kennis ben ik begonnen. Bij Sari had ik een stapeltje restant lapjes gekocht. Heerlijke etnische stoffen met mooie prints. De lapjes waren ongeveer 25 bij 25 cm. Ik heb ze in vieren gesneden en ben gewoon aan de gang gegaan met aan elkaar naaien. Het patroon voor de rand heb ik gevonden in het boek "A world of Quilts, geschreven door Beth Ann Williams. Een heerlijk boek met 10 projecten gemaakt van stoffen uit ale delen van de wereld.

Ik had nog nooit een quilt gedubbeld laat staan gequilt. Maar het is me gelukt en natuurlijk niet perfect maar mijn eerste quilt was een feit.

This is my first quilt. Not plagued by any knowledge I started. By Sari I had a bunch of residual fat quarters. Delicious ethnic fabrics with beautiful prints. The patches were approximately 10 by 10 inches. I've quartered them and I simply started sewing. The pattern for the border I found in the book "A World of Quilts, written by Beth Ann Williams. A lovely book with 10 projects all made from fabrics from around the world.

I had never doubled, or quilted a quilt. But I did it and mabey not perfect, but my first quilt was a fact.

Geen opmerkingen: