Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zondag 19 december 2010

Hundertwasser

Nog steeds niet geplaagd door enige kennis heb ik me in het eerste jaar dat ik quiltte laten overhalen om een cursus Hundertwasser te gaan volgen. Ik wist nog zo weinig over technieken en hoe ingewikkeld deze cursus zou zijn dat ik dus "JA" heb gezegd. De eerste opdracht die we kregen was natuurlijk om informatie op te zoeken wie Hundertwasser was en wat hij zoal ontwierp. Gelukkig was ik daar wel mee bekend. Ik was altijd al een fan van zijn werk.
Ik dus aan het tekenen zonder er bij stil te staan of ik dat ook in stof zou kunnen omzetten. Heerlijk....... Eerst een idee en dan pas kijken hoe je dat kunt realiseren.

Een grove schets was uitgangspunt .... En toen begon de worsteling. En een worsteling is het geworden.Stoffen uitzoeken, leren om willekeurige vormen te snijden en.... dan alles proberen weer aan elkaar te naaien. Leren om in 3-d te naaien. Het is een super leer-proces geworden. Niet dat het eindresultaat quilt-technisch allemaal even perfect is geworden maar...... zoveel dingen geleerd die mij in latere projecten weer van pas zouden komen. En hier is dan het eindresultaat. meer dan 2 x 2 meter.


2 opmerkingen:

Linda Robertus zei

Deze is ook heel erg mooi!

Cisca zei

Ik vind hem wel erg mooi!