Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 16 december 2010

Crazy quilt

Mijn crazy quilt. Gemaakt van allerlei "bling-bling" stofjes die in na de feestdagen op de markt heb gekocht.
Warm rode kleuren, mooie stoffen waaronder fluweel, brokaat en zijde geeft hem een warme uitstraling.
De quilt is na op een tentoonstelling te hebben gehangen in het Paltehuis in Oldenzaal, verhuisd naar Belgie waar hij nu bij een vriendin aan de muur hangt. Ooit wil ik er nog een maken maar er is nog zoveel wat ik graag wil maken.

My crazy quilt. Made from all kinds of "bling-bling 'fabrics wich I bought at the market after Christmas.

Warm red colors, fine fabrics such as velvet, brocade and silk gives it a warm atmosphere.

Afer the quilt has  hung at a quiltshow at the Paltehuis in Oldenzaal,  it moved to Belgium , and I gave it  to a friend. Once I make another one but there is still so much what I want to make.

Geen opmerkingen: