Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 30 december 2010

Aussie

Ik had al lang een hele stapel stof liggen met Aboriginal prints. Ooit besteld in Australie. En toen kwam ik het "Aussie"-patroon tegen. En wat kun je dan beter als stof gebruiken dan "Aussie"-stof?
Een aantal quiltvriendinnnen wilde ook graag een Aussie maken en ik had genoeg stof voor wel 5 Aussie's.
Dus we hebben de stof gedeeld en het leuke is dat elke gemaakte quilt toch weer een heel eigen uitstraling heeft gekregen.
Hier mijn Aussie.

Geen opmerkingen: