Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zondag 18 december 2011

Wereldrecord grootste quiltBij de kathedraal van de Finse hoofdstad Helsinki is een enorm grote quilt in elkaar gezet, of beter gezegd, gehaakt.

In totaal zijn 150.000 stukken van 15x15 centimeter aan elkaar gezet. 

De beroemde trappen van de kathedraal lagen vol met de lappen, die zaterdag tussen 8.00 uur in de ochtend en 13.00 in de middag aan elkaar werden genaaid.

De recordpoging is aangemeld bij het Guinness Book of Records, binnen enkele maanden wordt bekend of de poging is geslaagd.

Het record van de grootste quilt staat nu op naam van de Amerikaanse Daphne O'Connor, die er eentje maakte van 24 x 11 meter groot.


Dit bericht las ik op Finland-site. Maar ik vraag me af.... was de Oldehovequilt niet groter?

3 opmerkingen:

Klaske zei

MMMM, ik weet het niet, de oldehove is ongeveer 40 meter hoog..
Ik weet eigenlijk niet hoe groot die quilt was, er zit wel een stukje van mij bij....
Van jou ook toch?
Was leuk om mee te doen toen, het was mijn eerste seizoen dat ik quilte..Fijne avond

Johanna Zweden zei

Wat leuk om dit te zien,
Dank je wel voor de lijst
Groetjes Joke

Chris zei

Die Oldenhove quilt was ook al supergroot. Ik ben benieuwd of deze groter is. Maar wat een werk zeg!