Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


vrijdag 2 december 2011

Longarm gequilt

Een grote quilt met de hand quilten zit er niet meer) in. Toch jammer, want het maken van een grote top  vind ik wel heel erg leuk op te doen. Er zijn zulke mooie patronen.  Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: De Longarm...!
Ik had van een jellyroll een mooie top gemaakt en twee weken geleden heb ik die naar Anne gebracht. Ik heb een patroon uitgezocht en samen gekeken welke kleur garen het mooiste was. En donderdagmiddag werd een groot pakket afgeleverd en daar zat mijn quilt in. AF! Zo mooi geworden...

Heerlijk dat ik een mooie top niet in de kast hoef te leggen maar kan laten doorquilten.
Ik heb nog geen mooie foto van de top kunnen maken want hij is te groot voor 1 persoon om omhoog te hangen. Die houden jullie nog te goed. Op de detailfoto's kun je goed zien hoe mooi  het quiltpatroon is.


6 opmerkingen:

Ineke-A zei

Nou Yvon, het is een prachtig motief, dat heeft Anne mooi gedaan met haar longarm.
Fijn weekend, Ineke

Hennie zei

Hij is prachtig gequilt ! ! !

Fijn weekend Hennie.

Chris zei

Supermooi, zowel jouw patchwork als het quilten. Fijn is dat hè, dat dit mogelijk is. Geniet er maar fijn van.

Klaske zei

Die is mooi gequilt!

Johanna Zweden zei

Wat is hij mooi geworden,
Groetjes Joke en een fijn weekeinden

Floor zei

Heel mooi geworden die quilt, en schitterend doorgequilt!
Zo mooi lukt eigenlijk alleen maar met de machine, en als je het zelf niet meer kunt, is dit toch een prima oplossing?
Groetjes,
Floor