Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


maandag 19 december 2011

Nordisk quilte traef 2012In 2012 zijn er weer de Noordelijke Quilt ontmoetingsdagen georganiseerd door het quiltersgilde van Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

Er zal een grote quilttentoonstelling zijn, inloop workshops, lezingen en ook zullen er veel quiltwinkels aanwezig zijn.
Iedereen is deze dagen welkom. Dus ook niet-leden van één van deze quiltersgilden.
Wanneer:
18, 19 en 20 mei 2012.
18 mei van 09.00 uur tot 19.00 uur
19 mei van 09.00 tot 18.00 uur
20 mei van 09.00 uur tot 16.00 uur
Waar:
Aalborg congres en cultuur centrum
Europa Plads 4 - 9000 Aalborg
Denemarken.
Op de tentoonstelling zullen zowel traditionele als Art-quilts worden getoond. Dus voor elk wat wils.
Mocht je dus van plan zijn om volgend jaar richting Scandinavie te gaan, plan het dan rond deze dagen want het is een grote happing die maar om de drie jaar plaatsvindt.
Als er meer informatie komt dan zal ik er over in mijn web-log vertellen.

Geen opmerkingen: