Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zaterdag 10 december 2011

Cottage Charm - schiet lekker op....

Een poosje geleden heb ik laten zien dat ik was begonnen aan de Cottae Charm. Vooral vanwege het mooie kleurgebruik. De blokken had ik toen klaar.
 Inmiddels is al het aplicatiewerk af en de afgelopen week heb ik de top in elkaar gezet. Althans, het grootste deel. Ik moet de rand met 36 blokken nog maken en daar ben ik nu mee aan de gang gegaan.


Hier alvast een foto van de top zoals die er op dit moment (nog) uitziet. 


3 opmerkingen:

Chris zei

Oh Yvon, wat een enig quiltje!! Ben er helemaal weg van. Zou het patroon daarvan er nog zijn?
Wij staan hier in de startblokken om naar Lisse te gaan. Het is goed weer gelukkig. Je hoort het nog wel.

Klaske zei

Wat een mooie huisjes Yvon!!

Mascha zei

Wat een leuke huisjes.
Groetjes Mascha