Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zondag 22 mei 2011

Zentangle stitcherie - affo


Zoals jullie in een eerder logje hebben kunnen lezen ben ik helemaal into het tekenen van zentangles. Het is de bedoeling om er ook op quiltgebied iets mee te gaan doen. Zowel met de hand als machinaal. Omdat het lekker zomer is ben ik eerst bezig gegaan met het handwerk. En de eerste stitcherie zentangle is af……  Ik heb eerst het patroon met een hele fijne micronpen op stof getekend en daarna heb ik het gestiched…..


Ik ben met een niet te ingewikkeld patroon begonnen en heb ontdekt dat het heel leuk is….
Dus er zullen nog vele volgen en daarna? Daarna ga ik ze in een quiltje verwerken….
Hier nog een detailfoto. In heb ecrustof gebruikt en wil alleen met zwart dmc stitchen. Ik gebruik maar 1 draadje anders wordt de stitcherie te dik en het patroon niet echt mooi.

Geen opmerkingen: