Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


dinsdag 10 mei 2011

Quiltvakantie Denemarken - deel 4

Het was alweer donderdag toen de dames van de lokale quiltbee bij ons op bezoek kwamen. Het weer was schitterend zodat we heerlijk buiten op het grote terras de internationale QuiltBEE konden houden. We hadden een paar quilts aan de ballustrade gehangen zodat ze gelijk wisten waar ze moesten zijn.
Het was super gezellig. We hadden een klein buffet gemaakt  met zowel Deense als Hollanse lekkernijen.

Daarna begon de show and tell. En er is heel wat geshowed en heel veel informatie is er aan elkaar verteld. We hebben over en weer veel geleerd van elkaars technieken.
Zo leuk om te merken dat in Denemarken de quilters weer heel anders werken dan bij ons. Ze werken daar veel met de engelse paperpiece methode.
Tot slot is er een groeps foto gemaakt. Helaas waren er al een paar deense dames weg omdat gezelligheid geen tijd kende en zij echt naar huis moesten maar een leuke foto is het geworden.
De laatste dag was een dag die iedereen op zijn eigen manier invulde. 's Morgens zijn een paar nog een mooie rit door de omgeving gaan maken. Anderen gingen nog even Ebeltoft in en 's middags hebben we een uitgebreide lunch gemaakt omdat we 's avonds nog naar een quiltwinkeltje wilden en ook daarna nog even naar het strand. Alle foto's staan in het foto album maar 1 wil ik jullie niet onthouden.
Heerlijk genieten van de lunch. Genieten van het uitzicht en de zon. 

En toen brak de dag van vertrek alweer aan. Om kwart voor zeven vertrokken we uit Ebeltoft en om half vier waren we weer thuis. De anderen moesten nog een stuk verder rijden maar aan het begin van de avond was iedereen weel veilig thuis. Fijn want dat maakte de vakantie helemaal een succes. We hebben zo genoten van het land, de fantastische rondleiding van Winnie en alles wat zij verder heeft geregeld om ons quiltverblijf tot een groot succes te maken. En dat dit zeker een vervolg zal hebben dat hadden we voor ons vertrek uit Denemarken al besloten. Er komt zeker nog een keer......
Inmiddels staan veel van de foto's die we gemaakt hebben in een foto album. Het zijn er best veel maar slechts een fractie van wat we die week met z'n allen aan foto's hebben gemaakt. Dus als je wilt meegenieten van alles wat we gedaan en gezien hebben? Klik dan HIER
Hopenlijk heb je een beetje kunnen meegenieten......

1 opmerking:

Wilma zei

Wat ziet dit er gezellig uit. Een quilt vakantie. Lijkt mij ook heel leuk om te doen. Ik heb het fotoalbum nog niet gezien. Ga ik ook nog doen. Groetjes Wilma van den Bergh