Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


dinsdag 19 april 2011

batik ragtime
Deze quilt is gemaakt van flanellen batiks. Een heerlijke ragtime die op het logeerbed ligt. Hij is mooi van kleur . Voor het maken heb ik mallen gebruikt. Helaas heb ik die aan iemand uitgeleend en nooit terug gekregen. Laatst wilde ik de mallen gebruiken en miste ze. Toen realiseerde ik dat ik ze aan iemand had uitgeleend maar ben vergeten aan wie. Weer een wijze les: leen nooit iets uit!

Hier een detail van de quilt.
 Mooie warm/groene kleuren zitten erin. Maar ook blauw en oranje. Helaas heb ik deze flanellen batik nooit meer ergens gezien. Anders had ik er vast nog een gemaakt.
1 opmerking:

Floor zei

Wat een mooie warme quilt is dat! Heerlijk voor de winter, dus nu kan hij nog even in de kast blijven.
Ik vind die kleuren prachtig, vooral die detail foto!
Het lijk net op vervilte wol, dat heeft ook van die mooie doorlopende kleuren.
Groetjes,
Floor