Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


donderdag 15 januari 2015

Worthing dows maand 3 en 4

Tot mijn grote verbazing zie ik dat het alweer drie maanden geleden is dat ik voor het laatst een stukje heb geblogd. En ineens is het alweer half jauari 2015.

In die maanden heb ik  niet stil gezeten. Ik ben verder gegaan en ben aardig "bij"  En omdat alles met het handje gebeurd is het dus best arbeidsintensief.



Hier de volgende serie blokjes. Na maand 3 heb ik besloten om met de meerkleurige variant door te gaan. De blauwe blokjes gebruik ik misschien later nog een keer maar eerst me concentreren op 1 quilt. En het was maar goed ook want in maand 4 kwam het middenstuk aan de beurt. Echt een monnikenwerk. Het begon met de boom. Pfffff. saai, langdradig maar het moest gebeuren.

Maar toen dat eenmaal af was kon ik aan het leuke werk beginnen. De vogels en de bloemen.


 Niet dat dat een eenvoudig werkje is. Het is heel arbeidsintensief. De goede stoffen zoeken, dan alle patroontjes natekenen. Sommige bloemen hebben meerdere lagen en dat is best zwaar. Maar het is leuk en hieronder alvast het resultaat tot nu toe.



3 opmerkingen:

Floor zei

Prachtig die applicaties! Ben er zelf ook zo gek op. Zo'n leuk werk is dat.

Anoniem zei

Wat wordt die MOOI. Je kunt wel zien dat die arbeidsintensief is, maar dan heb je ook wat. Een juweeltje. Groetjes Wilma

brigitta seinen zei

Oh jij bent al begonnen met het middenstuk, mooi! Durf er zelf nog niet aan te beginnen, heb nog nooit zoiets gedaan. De blokjes zijn leuk hè, geniet er ook elke keer weer van. De blokken voor deze maand zijn ook weer zo mooi. Snap dat je voor even gestopt bent met je blauwe, maar ze waren wel erg mooi. Groetjes, Brigitta momentjevangeluk.blogspot.nl