Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


vrijdag 9 september 2011

Cottage Charm

Laatst was ik in de winkel van http://www.lohuis-tijhuis.nl/ en zag daar het pakket van de quilt "Cottage Charm".
Nu ben ik eigenlijk helemaal niet iemand voor een zng. "quiltpakket". Maar deze vond ik zo leuk. En de stoffen die gebruikt zijn zo "lief" dat ik het heb gekocht. Inmiddels heb ik de blokken klaar en alle applicaties getekend en uitgeknipt. En nu begint het echt wwerk: het met de hand appliceren. En er is heel veel te appliceren. Maar..... we hebben nog de hele winter en het is een leuk werkje dat je steeds even kunt oppakken en wegleggen. En aangezien er de komende maanden mijn Jano wel in de koffer zal moeten blijven ( ivm de verbouwing) moet ik wel gemakkelijk werkjes hebben klaar liggen.

En ik heb genoeg liggen maar daarover later meer. Hieronder een kleine impressie van de cottage charm tot nu toe.

2 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Wat een enig quiltje
Groetjes Joke

Chris zei

Hij is echt ontzettend leuk! Ik kan me voorstellen dat je dat pakket hebt gekocht. Heel veel plezier er mee. Fijn weekend.