Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


vrijdag 28 januari 2011

KringloopDit is een quiltje wat ik heb gemaakt n.a.v. een themawedstrijd(je). Je kreeg het rozenstofje toegestuurd en de opdracht was iets te maken met als thema "cradle to cradle". Ik heb de quilt "kringloop" genoemd. Zoals je ziet is hij opgebouwd uit cirkels. De buitenste cirkel is bestaat uit zwarte en gebloemde (het stofje dat we er in moesten verwerken) banen.
De tweede cirkel geeft om en om weer wat positief en wat negatief is in het milieu. Dan komt er een cirkel die bestaat uit de kleuren van de regenboog en die spreekt dfe hoop uit dat we het ooit met z'n allen voor elkaar krijgen de wereld weer een duurzame wereld te maken.
In het midden zie je de aarde die wij als mensheid eigenlijk in onze handen houden. We kunnen haar maken en we kunnen haar breken. De wereld zelf is verdeeld in twee helften. Een helft zoals de wereld er uit dreigt te komen zien als we zo doorgaan en de andere helft zoals hij hoort te zijn

Geen opmerkingen: