Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


dinsdag 7 oktober 2014

Oude koeien.... ofwel Oude UFO's

Die moet je niet uit de sloot halen. Maar als quiltster heb ik wel veel "oude" Ufo's. Ze hangen allemaal netjes te wachten tot ze een keer worden afgemaakt.

Eén van die quilts is de Amish star..... Als je goed kijkt zie je hem links helemaal achteraan hangen.
Al een paar jaar geleden gedubbeld en  is hij nog steeds niet af. Niet omdat ik het geen mooie quilt vind, maar gewoon omdat het er niet van kwam. Nee dat is ook niet helemaal waar. Ik  was begonnen hem op de machine door te quilten maar was helemaal niet tevreden met het resultaat. Ik ben toen begonnen hem uit te halen maar dat is geen eenvoudig karwei.
Ik heb de knoop doorgehakt. Deze winter zal hij af komen en dus heb ik mijzelf de opdracht gegeven elke dag een stukje te doen.... Dan moet hij toch afkomen! En het mooie is dat ik alles heb uitgehaald en inmiddels zijn de eerste echte quiltsteekjes met de hand gezet.......

wordt vervolgd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Goed van jou en echt wanneer je dat volhoudt, iedere dag dus, dan komt die af. Zonde om hem zo te laten liggen. Succes ermee. Groetjes Wilma