Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


vrijdag 8 maart 2013

eindelijk.....

Tja, dat kun je wel zeggen. Eindelijk weer eens een echt blogje van mij. Een aantal zullen mijn blog the5oaks wel volgen en daar hebben gelezen dat we nogal hectische tijden hebben gehad. En van quilten is echt bijna niets gekomen. Althans... iets wat af is gemaakt. Af en toe heb ik de naaimachine wel op tafel gehad en ben moedig ergens aan begonnen, maar iets af gemaakt heb ik niet in de afgelopen periode.
Maar om een stok achter de deur te hebben toch even een quiltberichtje.Ja eht.... de naaimachine staat op tafel en er liggen lapjes bij. Nee, nog geen quilt in wording. Ik wil een groot kussen dat in mij rieten stoel licht bekleden met een quilt-kussen.
Ik heb de delen al gedubbeld maar het wachten was op een passende rist om het kussen er eventueel te kunnen afhalen. En die heb ik nu. Dus het komende weekeind ga ik (proberen) het kussen af te hebben.
Door het hier te zetten heb ik zo een mooie stok achter de deur.

Geen opmerkingen: