Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


woensdag 8 augustus 2012

Aids memoryquiltDeze zomer is in Washington een gigantische ‘deken' te zien, ter nagedachtenis aan mensen die zijn overleden aan de gevolgen van aids. De beroemde Aids Memorial Quilt is zo groot, dat zelfs de Mall in Washington te klein is om alle 48.000 panelen tentoon te stellen. Daarom kun je nu online over de deken ‘vliegen', inzoomen op elk uniek paneel en zelfs op naam zoeken.

1 opmerking:

Floor zei

Tja.... dat is wel heel groot!
Wel jammer dat er nergens plek is om hem in het echt te zien.
Groetjes,
Floor
p.s.:
ik zie dat je de code weer hebt ingesteld.
Jammer, want ik reageer niet meer op blogs met code. Mij te veel gedoe van onleesbare voorbeelden die je moet overtypen.