Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


zaterdag 20 september 2008

eigen werkruime?

Helaas heb ik geen eigen werkruimte. Nou ja ik heb wel een kamer waar ik zou kunnen quilten maar die is op de bovenverdieping en gezien mijn beperkte mobiliteit is dat geen ideale oplossing. In die kamer (boven)  staat wel een gedeelte van mijn "voorraad". Ofwel alle dozen met stof en andere dingen die ik de afgelopen jaar heb verzameld. Een ladekastje met flanel, (wil nog een rage-time maken)  tussenvulling. Boxen met achtergrond stof. Allerlei blingbling stoffen voor alle crazy's die ik (ooit) nog eens wil gaan maken. Boxen met bandjes, kantjes, kraaltjes, knoopjes, dozen luierinleg (voor het papier-piecen). Oude quilttijdschriften die ik momenteel niet nodig. Boeken waar ik (waarschijnlijk) niets meer mee doe.
Nu zul je je afvragen waar zit je dan te werken als je bezig bent met quilten.
Hier:
Werkruimte_4
In de woonkeuken. Het begon met alleen de naaimachine en de snijmat op tafel. En als ik de strijkplank nodig had werd die netjes tevoorschijn gehaald en opgeruimd als ik hem (even) niet nodig had. Dat is in de loop van de tijd wel veranderd. De strijkplank staat nu standaard in de woonkeuken en alleen bij bezoek wordt hij opgeruimd. Verder groeide de ruimte langzamerhand dicht met allerlei dozen. Boeken, tijdschriften etc. Ik heb er nu mijn voorraadje staan waar ik het meeste mee werk. Kaffe Fasset, Bali's, Paapjes, Vlisco's en verder dozen met projecten, Ufo's, Wimmetjes, mistery van Hilde, Sterrenswap , de Klimt (ben er wel aan begonnen maar het project ligt tijdelijk stop) en nog veel meer. Linealen, naaimachine(s). Kortom, de woonkeuken is nu mijn attelier. En omdat we nog maar met z'n tweeen thuis zijn is dat op zich niet zo'n probleem. De helft van de tafel is heel snel op te ruimen voor het eten.....
Ooit hoop ik nog eens op de began

Geen opmerkingen: