Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


maandag 11 augustus 2008

Cradle to Cradle

Eind 2007 stond op de site van quiltwebshop 100 rozeneen oproep om mee te doen aan een wedstrijd in het cader van "Cradle tot Cradle".
En in juli 2008 heb ik mijn quiltje aangemeld. Ik had een fq stof toegezonden gekregen die ik in de quilt moest verwerken. Dat vond ik moeilijk omdat het "niet mijn stof was". Maar uiteindelijk na veel denken hoe en wat.... is het toch gelukt.
Kringloop_7
Mijn motivatie bij het ontwerp:
Alles wat op de aarde leeft is onderdeel van een kringloop. Mensen worden geboren, leven en gaan dood. Ook in de dierenwereld is er de kringloop dat ieder dier afhankelijk is van de dieren die groter of kleiner zijn. Insecten worden gegeten door grotere dieren die op hun beurt ook weer een natuurlijke vijand hebben. En tot slot gaat ook het grootste dier dat geen natuurlijk vijand heeft wel dood en dient weer als voedsel voor de kleinste dieren. De cirkel is rond.
Daarom is mijn quilt uit cirkels opgebouwd. "Cradle to Cradle" wil mensen er van doordringen dat alles onderdeel is van zo'n cirkel en als die cirkel niet sluit, aan het eind er voor niemand meer leven mogelijk is.
Ik heb mijn quilt "kringloop" genoemd omdat dat in onze taal dit het begrip is voor die kringloop.

Ik heb er een fotoquiltje van gemaakt en de zwarte balken laten zien wat er mis is. Bij de balken met het bloemmotief staan positieve dingen. In de binnenste cirkel heb ik de kleuren van de regenboog weergegeven als teken van hoop. In het centrum is de aarde... De ene helft zoals hij moet zijn mooi blauw... de andere helft zoals we hem aan het verpesten zijn. Chaos en afval. De zwarte kleur om de aarde heen is een waarschuwing dat als we zo doorgaan de aarde zal verdwijnen "in een zwart gat".


Dutch_quilts_2


Helaas, de quilt is tweedes geworden. Maar heb wel een heel erg mooi boek gekregen met 4 fq kaffe fasset stof....

Geen opmerkingen: