Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


vrijdag 6 juli 2012

the5oaks: Even iets tussendoor....

the5oaks: Even iets tussendoor....: Hoe kun je zuivere ruiten snijden....... Meestal is er wel een patroontje van maar stel dat je een andere maat wilt? Groter of kleiner? ...

1 opmerking:

Heleen zei

Even een wiskundige uitleg van een ruit:
een ruit heeft altijd vier gelijke zijden. De twee overstaande hoeken zijn altijd even groot.
En de diagonalen staan loodrecht op elkaar.
Dus stel dat je de zijde 5 cm wil dan moet je alle zijden zo lang tekenen. En is je bovenste hoek 120 graden dan moet je onderste hoek dat ook zijn. Dan blijft er voor de overige hoeken nog 360 -240 graden over is 120 die twee samen is dus 2 hoeken van 60 graden.
Zo zou je een juiste ruit kunnen uittekenen.
Ik hoop dat je er iets verder mee komt.