Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


maandag 13 juni 2011

Mijn eerste zentangel sticherie

Hier is hij dan. De eerste... En ik denk dat er nog best een aantal zullen volgen al ben ik nu bezig met nog andere quilts.
Ik heb op stof een zentangel getekend en die gestitched. Omdat ik het jammer vond de blokken te laten liggen heb ik er een kleine top van gemaakt. Hij is niet groot. 50 x 50 cm

1 opmerking:

Johanna Zweden zei

Schitterend quilt Yvon,
Ook ik ben een nieuwe site gestart, want had er genoeg van, van web-log.
Ik zet deze meteen in Google.
Groetjes Joke