Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


Work in progress

 
SWEET DREAMS
Zo ga ik de quilt noemen.
Omdat ik nog moeten wachten op sashikostof die ik heb besteld ben ik verder gaan snuffelen in mijn stofvoorraad. En toen kwam ik een jellyrol van moda tegen. Tja.... dat krijg je als je (misschien te?) veel stof hebt.... En toen even door de boekenkast en op zoek naar een boek waarin patronen staan voor jelly rolls. En nu ben ik "tussendoor" bezig van de jellyrol een leuke quilt te maken. Dat gaat best snel dus dat is een leuk werkje tussendoor.

Het is wel een heel zoete jellyrol maar ik denk dat het patroon wat ik gebruik wel past bij deze stofjes. Welk patroon het is?????? Tja dat vraagt nog even geduld.......

De stroken zijn aan elkaar genaaid en nu was het tijd om te gaan snijden.
240 halve blokken was het resultaat en die 240 delen moesten tot 120 blokken worden verwerkt.En dan? Dan moeten 12 rijen van 10 blokken tot het eindresultaat leiden.  Maar zover is het nog niet. Er zijn nu 5 rijen klaar dus ik kan nog even.....
KINGDOM IN THE SKY
Op dit moment ben ik bezig met "Kingdom in the Sky". D.H. heeft een sterke band met Lesotho.Meer hierover kun je lezen in mijn weblog . Daarom ben ik begonnen met een quilt die als uitgangspunt Lesotho heeft.
De quilt bestaat uit een middenstuk van 16 bokken. Elk blok stelt een rondavel voor. De traditionele "woningen". Op de borders worden sympolen geappliceerd die kenmerkend zijn voor Lesotho.
Hier een detailfoto.
Dit zijn herders zoals ze de wacht houden over de kudden. Lesotho is een land dat hoog in de bergen ligt. 's Nachts is het er erg koud en de herders wikkelen zich dan in dikke wollen dekens. Deze dekens zijn ook een symbool van Lesotho. Ne als de speciale hoeden die ze dragen.Op dit moment is al het applicatiewerk af. Drie borders zitten er al om.Sinds een paar maanden ben ik bezig met de misteryquilt uit het blad Vignette.
Het is een leuke vrolijke quilt met heel veel stitcherie. En daar heb ik me wel een beetje op verkeken.
nmiddels heb ik vier blokken klaar en moet nu aan de rande beginnen.

Maar dat zijn eceht lange stukken van meer dan 1 meter en dat 4 keer.
Dus voorlopig ben ik nog wel even zoet met dit "project".