Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn Blog.


Quilten doe ik al een aantal jaren. Ik wist van het fenomeen "quilts" maar daar had je het ook mee gehad. Handwerken was nooit een hobby van mij. Het beperkte zich tot het maken van kinderkleding toen de kinderen nog jong waren. Tot, tijdens een vakantie in Denemarken ik één van de deelneemsters 's avonds in een stoel zag wegkruipen. Ze zat daar met lapjes te "prutsen" zoals ik dat toen omschreef. Omdat ik na die bewuste vakantie voor een jaar naar een revalidatiecentrum moest en ik 's avonds iets anders te doen wilde hebben dan lezen of tv kijken dacht ik dat dat prutsen ook wel iets voor mij kon zijn. Van Elze, de bewuste quiltster heb ik de beginselen van quilten geleerd. Later heb ik een aantal cursussen gevolgd om bepaalde technieken te leren en ik ben veel, heel veel uit boeken en via internet aan de weet gekomen.Ach en jullie weten wat er dan gebeurd. Je raakt verslaafd!


quiltboeken

Ik heb ik de afgelopen jaren heel wat quiltboeken verzameld. Daartussen zitten en groot aantal favorieten.  Mijn absolute aanraders zal ik hier neerzetten. Misschien dat het je op een idee brengt.

Titel: Cinamon Inspirations
Marinne Byrne-Goarin
ISBN: 978-2-7565-0409-4
Werken met wolvilt is een techniek die momenteel heel erg in de belangstelling staat. In dit boek staan leuke creative voorbeelden wat je er mee moet doen. En ik ben natuurlijk gezwicht en heb het gekocht. Soms koop je een boek en dan krijg je er later spijt van omdat het niet was wat je er van had verwacht. Maar dit is een heerlijk naslagwerk als je je wilt verdiepen in deze techniek.

Maar ook in het tijdschrift Quilt Country  staan heel leuke projectjes van wolvilt. Bovendien staat achterin een overzicht van alle kleuren waarin het wolvilt te krijgen is. Wil je niet gelijk een  boek aanschaffen dan is dit een heel goed alternatief.Titel: The little world
Schrijfster: - Jacqueline Morel  
isbn: 978-2-916182-36-0


Als de woorden: landelijk, warm, applicatie, veelzijdig je aanspreken dan is dit het juiste boek voor je. Een heerlijk boek. Bomvol met patronen. Een aanrader. Niet alleen om heerlijk om te zien en te lezen maar ook iets mee te doen. Ik heb dit boek in Belgie gekocht en de tekst  is zowel in het frans als in het engels. Ik weet niet of er ook een uitsluitend engelstalige versie is.

Titel: Easy Machine Quilting
Auteur: Jane Townswick
ISBN:0-87596-995-X

Als je wilt leren om te quilten op de machine (uit de vrije hand) dan is dit boek zeker een aanrader. Alhoewel het boek engelstalig is wordt er aan de hand van zoveel foto's op een heldere manier uitgelegd waar het om draait. Waar je op moet letten.  Maar ook het quilten in de ditch wordt aan de hand van foto's uitgelegd. Hoe moet je de stof onder je machine leggen. Welk garen... Veel quiltpatronen staan in het boek en tips hoe die op de stof over te brengen.Dit is een van de boeken die ik heb over machinaal quilten. Ook de anderen zal ik hier tzt een plekje geven...

Titel: Handboek Quilten
Schrijfster: Katherine Guerrier
ISBN: 9789059206137

Dit is een boek dat eigenlijk elke quilter en quiltster in de kast moet  hebben: Er staat een  complete handleiding in voor machinaal quilten en quilten met de hand. Je vindt er alles in over stoffen, materialen, ontwerpen, knippen, naaien, appliqueren, tussenbanen en randen, versieringen, afwerking, het gebruik en het onderhoud van quilts.

Snijden met een rolmes, aan elkaar stikken, 4-patch blokken, 5-patch blokken, 7-patch blokken, 9-patch blokken, blokhut, hekwerk, Iers patchwork, Saksisch bord, modern patchwork, crazy quilts, inknippen, uitrafelen, koordquilten, schaduwquilten en afbiezen.
Kortom: Voor beginnende quilters een geweldig boek om dingen uit te leren en voor de ervaren quilteer als naslagwerk voor de momenten dat je denkt: hoe deed ik dat ook alweer. En het mooie is dat het in het Nederlands.

Titel: Undergroud Railroad Sampler
Schrijfster: Eleonor Burns

Dit boek vertelt het verhaal van de "underground railroad". De vluchtweg die er was voor slaven om van het Zuidelijk Staten te vluchten naar de Noordelijke staten. Ieder blok heeft zo zijn eigen betekenis. In dit boek wordt niet alleen het verhaal verteld maar wordt ook op heel duidelijke manier stap voor stap uitgelegd hoe je de blokken moet maken. Ook voor de beginnende quiltster op eenvoudige manier te maken. En... je verdiept je gelijk in de geschiedenis van elk blok.